Pečenie oblátok počas korony

Skúsenosti oplátkarky Moniky - pečenie a predaj oblátok počas korony.

Tradičný priestor na predaj vianočných oblátok a trubičiek sú vianočné trhy a firemné večierky. Na trhoch je to navyše zážitkové, lebo som zvykla tam nielen predávať ale aj priamo piecť. Navodilo to peknú vianočnú atmosféru. Na firemných večierkoch sa oblátky ukázali ako vďačný darček. V minulých rokoch bol práve z tohto dôvodu záujem najväčší. Bohužiaľ, v roku 2020 sa ani trhy ani večierky nekonali. Bolo to viac menej jasné už na jeseň.

Našťastie, záujem o oblátky bol silný a našiel si cestu ku mne. Nakoniec som napiekla a predala oblátok rovnako ako minulý rok. Teda limitom boli iba moje časové možnosti. Predaj a objednávky som nakoniec musela zastaviť 1. decembra. Inak by som nestihla všetky objednávky načas dodať do Vianoc.

Namiesto vianočných trhov a firemných večierkov sa predávalo hlavne cez webstránku. Aktívne príspevky na facebooku, instagrame a linkedin tomu tiež pomohli. Nemusela som spúšťať platenú reklamu ani robiť súťaže ako v minulých rokoch.

Popri pečení som stihla aj spoluprácu s dakujeme.sk a vdp Róbertom Bezákom.

Najväčšiu radosť mám z pozitívnych reakcií zákazníkov, vrátane celiakov. Nemala som ani jednu sťažnosť na bezlepkové varianty oblátok a trubičiek - ich čistota a kvalita bola pre mňa na prvom mieste. Bezlepkové varianty pritom tvoria podstatnú časť mojej výroby.

V roku 2021 pečenie a predaj oblátok pokračuje. Počas roka sa venujem hlavne slaným variantom - sú výbornou pochutinou. Malé slané oblátky rascové, cesnakové, parmezánové, bryndzové si postupne nachádzajú svojich fanúšikov.