Práca oplátkarky

Ako vyzerá práca oplátkarky?

Dôležité je pripraviť sa na hlavnú sezónu, ktorá prichádza pred Vianocami.

Príprava spočíva v dvoch veciach - organizácia výroby a súvisiace formality.

Formalitami myslím všetky povolenia, registrácia, hlásenia, priznania. Je toho naozaj dosť a riešim to v podstate v priebehu celého roka.

Organizácia výroby je o zabezpečení strojov na pečenie, nových vzorov oblátok. Pripravujem si evidenciu objednávok a systém komunikácie so zákazníkmi. Výroba je časovo veľmi náročná, lebo všetky oplátky pečiem ručne. Zabezpečujem si dodávateľov surovín, baliaceho materiálu a pomocnej techniky - mixéry, baliace prístroje, nálepky, etikety.

Samotný výrobok je najdôležitejší. Zakladám si na ručnej individuálnej výrobe. Kvalita je pre mňa na prvom mieste, snažím sa robiť najlepšie ako to viem. Sebakriticky musím uznať, že moje prvé výrobky zo začiatkov podnikania by som dnes asi neponúkala :-) Neustále sa zlepšujem a tiež moje výrobky.

Veľa času venujem samotným receptom. Skúšam a vymýšľam rôzne recepty. Aj keď sa stále jedná o tie isté klasické vianočné oblátky, finálna chuť a kvalita závisí od detailov v recepte a v použitých surovinách. Typ múky, cukru veľmi ovplyvňuje výsledok.

Väčšia kreativita nastáva pri slaných oblátkach a trubičkách. Tam už mixujem príchute slané, rascové, bryndzové, parmezánové, škoricové, vanilkové, orieškové a podobne.

Marketing je dôležitý, ako v každom obchode. Potrebujem funkčný eshop, webstránku, blog, facebook, instagram aj linkedin. Tam všade sú moji zákazníci, veľa z nich sú podnikatelia a firmy - na konci roka darujú svojim zamestnancom a obchodným partnerom firemné darčeky vo forme balíčkov oblátok. 

 

21684F6B-EE0C-468B-9E7A-4DE1B6537BC1