Vianočné oblátky na nezaplatenie

Čo je vlastne najcennejšie na vianočných oblátkach? Moji zákazníci hovoria, že je to symbolika a emócie spojené s Vianocami. Pre niekoho tradícia, pre iného atmosféra. Pre zahraničných Slovákov symbol domova, spolupatričnosti. Rovnako je to pre mňa. Preto sa snažím udržať tradíciu pečenia vianočných oblátok.

Pre mnohých to má ešte jeden rozmer navyše. A síce samotný moment pečenia oblátok. Symbolizuje to prichádzajúce vianočné sviatky, čas adventu. Často sa pri tom stretávajú rodiny a blízki. Trávia spolu čas pri pečení, tešia sa keď sa darí. A riešia, keď sa pri pečení nedarí. Aj to patrí k tomu. Zážitky :)

Pre tých, ktorí z rôznych dôvodov oblátky sami nepečú, ponúkam moje domáce oblátky. Podľa tradičnej receptúry. Ručne, osobne a čerstvo napečené. Aby som toto mohla dlhodobo robiť, moje oblátky majú svoju cenu. Zodpovedá úrovni výroby, kvalite a udržateľnosti. Pozrite si ceny u mňa na eshope. Odkryjem trochu zákulisie a poviem, z čoho sa skladá cena kvalitných vianočných oblátok.

V prvom rade - moja výroba je legálna a oficiálna. Mám riadnu živnosť, povolenia od hygieny a platím dane. Oblátky musia byť poctivé od začiatku.

Na cenu vianočných oblátok najviac vplýva cena práce. Teda času, ktorý tomu venujem. Je to neuveriteľne časovo náročné. Ako sa hovorí, čas sú peniaze.

Cena vstupov tiež nie je nízka a rastie. Múka, cukor a elektrina - aktuálne najrýchlejšie rastúce zložky mojej výroby.

Teším sa, že moje vianočné oblátky majú svoju cenu, ktorú zákazníci prijímajú. Predávam nielen oblátky, ale hlavne tradíciu a vianočnú atmosféru. A to ma teší najviac. Niektoré veci sú na nezaplatenie.